Babylonská

Babylonská

Anotace: věž

I ve dne vidím všechny hvězdy
nic s tím nenadělám, to už vím
staví mě dolů hlavou ke zdi
danost ta, sám ke schopnostem svým

zády se obracím, klopím zrak
k nebi pak, z polohy želví na
krunýři vesmír je naopak
ať je to vesmírná vzteklina

nebo co, můžu pod víčkama
mít stovky dalších hvězd pálivých
jak se tam dostaly, odkud, tma
nikdy tam nebyla, aniž bych

tušil, co temnota je, jak noc
beze hvězd vyhaslá docela
nechci si stěžovat na bezmoc
- jsem z rodu tornád, věž omšelá
Autor Petbab, 25.07.2016
Přečteno 238x
Tipy 6
Poslední tipující: Amonasr, Móny, bogen, Kett
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí