Všechno zlé je věčné

Všechno zlé je věčné

Anotace: Báseň o tom, že někdy život neběží příliš hladce

Sbírka: Nevšední status

Možná si myslíš, že všechno zlé je věčné
a že štěstí je jen dodatečné
že bolest nepřejde už v smích
po každém létě přichází sníh

Tak jako každá cesta někde končí
tak i já se s vámi, vážení, loučím
v černém obleku a v kravatě
konečně budu ve vatě

Možná si ten co v koutě tajně vzlyká
za své hříchy každý pyká
ale dobré skutky hříchy odčítají
tak proč se svině dobře mají?

Tak jako každý sníh jednou přejde v jaro
tak i já mám na své štěstí nárok
a mé štěstí už není mezi vámi
zůstaň sám anebo žij s námi

Možná ses postavil a měl si chuť se rvát
možná si dříve měl i důvody se smát
každý z nás jednou zakopne
vítěz je ten, kdo se ještě zvedne

Tak jako boxer co rány schytá
z jedné strany na druhou v ringu lítá
rány ošetří a bojuje dál
je slabý na to, aby vzdal

Možná si dříve upadl a pokusil ses vstát
najednou však chtělo se ti spát
neměl jsi sílu, aby ses rval
předčasně...ale nakonec jsi život odevzdal

Tak jako jednou skončí každé snění
i tvoje jméno upadne do zapomnění
jednou nebudou vědět, žes žil
když ze světa ses rychle vytratil

Možná, že jednou někdo svíčku zapálí
přitom utře slzy potají
řekne: škoda, byl tu příliš krátce
jenže život jeho neběžel příliš hladce
Autor osztravak30, 01.08.2016
Přečteno 326x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí