Korálky

Korálky

Anotace: všichni je máme,každý jinak barevný,ale v podstatě tentýž...

 

Na klubko osudu navíjím  pavoučí vlákno svých snů ,

Na něj pak navlékám barevné korálky prožitých dnů.

 

U nohou hromádka  blyštivých kamenů,jež svoje  tajemství má

Beru je do dlaní,nad každým vzpomínám

Málokdo v nich ukryté příběhy zná…

 

 Počátkem všeho bělostný  křišťál čistotou skví

Právě  otvírám svou knihu života,

Co bude zde napsáno jen sám  Bůh ví….

 

Ruměncem  oděný rubín snoubí svou krásu s pyšným granátem,

Na dotek řežou i pálí

Jak  s láskou i bez lásky prožitý den…

 

V očích zračí se černou  temnotou obsidián,

To s onyxem  bolest,ztráty a nástrahy ukrývá

jež s úšklebkem přichystal Ďábel sám.

 

Odrazem nebeské modře leskne se lazurit,

To klid se v duši mé  odráží,

Z té studny naděje  chci žíznivě pít…

 

Zeleným očkem mrká na mně akvamín

Hravý,rozpustilý a odvážný

Vždy připraven zahnat každý můj  splín…

 

Perleť slz kamínky ozdobí,korálek za korálkem navlékám,

Ten náhrdelník odráží život můj,

Hrdě jej blízko srdce  nosím,je to nejcennější,co právě teď mám….

 

 


Autor Mates.21, 06.08.2016
Přečteno 281x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké:)supr nápad:)

06.08.2016 17:49:57 | Katka J.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí