Vyplynulo

Vyplynulo

Anotace: Ne ani já nevím..

Klouzám své tělo do hlubin..

tmavomodré hloubky nezištných tvorů,
strachem halí mé studené údy,
klouzám dál, nezastavitelný,
v krvácejících ranách štípu ódy.

Plynu hlubinu skrze prsty,
na notách bolesti sužuji píseň,
pod kapičkou z otvoru,
jež býval mými rty.

Lebeční důlky vyštípaných panenek,
civí opodál,
tma a vlhko nahým tělem,
groteskně jsem vypadal.

Nemohu!
Hlubina proudí solí k srdci,
skrze krvavé rány mého těla,
naposled zalykám se hrůzou,
toť hlubina po mě chtěla.

Se zastřenými smysly a vodou v uších,
odolávám výbuchu přesolené laviny,
dýchám zlehka, užívám si,
neb stal jsem se.. součástí hlubiny.

A potom,
zaražený přistihnu se,
že usmívám se..
Autor Souzvuk, 04.09.2016
Přečteno 295x
Tipy 3
Poslední tipující: VEDz RVAHEs
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ach......nádherné.

04.09.2016 22:25:35 | Tvořilka Lenka

Takové mimořádné a proto dobré.

04.09.2016 20:43:29 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí