Tajný souznění

Tajný souznění

Anotace: Až zemřu, chci ať má krev zmizí beze stop, chci součástí být těch dravých vod, co k oceánům míří. A cestou zbořím hráze o překot, a když se tu nic nezmění, vezmu s sebou i své běsnění...

 

Když se to bude dál stupňovat

Tak zažiju ten dlouhý pád

Tak se ptám

jak tě v pekle mohli

pro mě takhle namíchat?

 

Jen řekni, co všechno ti dali do vínku?

Ostré drápky nebo křehkou dušinku?

To vážně nevím sám

 

Možná se nic nezmění

Je to prázdná touha nebo tajný souznění

Co prst na tepně drží dál?

 

 

Víš, já pocit mám,

Že svět má prasklý rám

Něco mi schází

Něco táhne ven

S listím padám na chladnou zem

 

Až zemřu, chci ať má krev zmizí beze stop

Chci součástí být těch dravých vod

Co k oceánům míří

 

Cestou zbořím hráze o překot

a když se nic tu nezmění

Vezmu s sebou i své běsnění

 

V šatech, raději tě mám bez šatů

To lepíš na mou duši záplatu

Tam na mýtině, když město spí

 

Kousni mě do rtů

Ať němý je můj křik

Pak konečně se cítím líp

A láva dál žilou mi stoupá

 

Možná se nic nezmění

Je to prázdná touha nebo tajný souznění

Co prst na tepně drží dál?

 

 

(Hanuš Šparlinek, 15.9.2016)

 

 

Autor Hanuš, 15.09.2016
Přečteno 324x
Tipy 5
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Fany, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

bavilo:)

15.09.2016 20:09:29 | Ragnell

děkuji

15.09.2016 22:36:23 | Hanuš

Bezva :-)!

15.09.2016 07:03:59 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí