Jedna pravda

Jedna pravda

Anotace: Báseň o tom, že jen jedna pravda je ta životní (Jedna pravda životní je, a to že každému jednou život hubu rozbije)

Sbírka: Svět se mění

Když ti život dává stále jen šach
když se stále víc blíží tvůj poslední tah
když není síla na nohou stát
když není nic co máš rád
když je čas říct adié
všechno se zdá tak ponuré

Když tě osud kope zas
když se žalem ztrácí hlas
když je čas dopsat knihu svou
když ohně smrti zaplanou

Tak zkus a vstaň
osudům se braň
ve víře že bude líp neustaň

Tak zkus ještě žít,
s neprávím se bít
vždyť kdo štěstí chce mít
musí za ním tvrdě jít

Když ti někdo láme vaz
když máš opět na duši kaz
když máš chuť to vzdát
zkus mít znovu rád

Když už dýchat tě bolí
když bys dal cokoli
za špetku štěstí
místo rány pěstí

Když oči slzí každý den
když nechce se jít ven
když nemůžeš v noci spát
když tě nemá nikdo rád

První krok je vstát
zkus se ještě prát
každý umí to vzdát
jen silnější jde dál

Když jenom zlé každému přeješ
když se vůbec neusměješ
když jen mraky nad hlavou jdou
když se tvé sny rozbijou

Život je snadné vzdát
když však má tě někdo rád
když přítel zbrzdí tvůj pád
dokud máš síly se rvát

Jedna pravda je
a to prostě že
dokud můžeš snít
pak má cenu žít
Autor osztravak30, 22.09.2016
Přečteno 398x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak říká klasik pragmatik: Žij dokud to jde, i když už to nejde! :-)

22.09.2016 11:54:09 | Lighter

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí