A nic víc

A nic víc

Být a nebýt není otázkou výběru
Je to pocit závislosti na poličce s léky
Chtění dlaní a bříšek prstů po teple kůže
Nutnost whiskey s chutí dálek na horním rtu

Stačí překonat vzdálenost paží a mít

Nebýt jediná tajená
Nebýt záložním plánem v nádrži plné vody
Kdy tonoucí volá po záchraně

Být a nebýt není otázkou výběru
Je smíření se se sebou
Osudem
Nebo bohem ve sklenici
Přijmutí hlavní role v dramatu neznámých herců

Být je nadechnutí se na noční dálnici a nechat plynout bytí mezi pedály
Být jsou proudy filozofických myšlenek nad ránem
Prázdná flaška od okurek a střepy z ní
Jsou to dny a týdny plné písmen a souvětí ze scénáře
Únava z chtění

Být a nebýt není otázka pro jednoho
Je to odcházení v sedm ráno s prásknutím dveří
Bez obligátního na shledanou
A nic víc
Autor její alter ego, 04.10.2016
Přečteno 247x
Tipy 8
Poslední tipující: enigman, Lioness
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jestli to není spíš mít a nemít...

17.10.2016 12:23:08 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí