Za vitrínou

Za vitrínou

Anotace: Ve vitríně oblečení, Stávaly dvě figuríny, Teď tam ale stojí jedna, Vysvětlení nejsou zjevná, Bý...

Ve vitríně oblečení,
Stávaly dvě figuríny,
Teď tam ale stojí jedna,
Vysvětlení nejsou zjevná,
Bývaly dvě, černá, bílá,
Jedna se však nelíbila,
Oblečení měly stejné,
Vlasy černé, nepoddajné,
Věc podobná člověku,
Stala se terčem posměchu,
Pouze věc a beze jména,
Zdála se mu příliš jiná,
Davy lidí hádaly se,
Proč tam je, a přece,
Nenašel se nikdo z nich,
Kdo by tu věc chtěl dát pryč,
Vzešly dva tábory a boje,
Každý hájil argumenty svoje,
Všichni hádali se víc,
Kdo je vítěz a kdo nic,
Nepřipustili, že figuríny,
Za nic nemůžou, jsou bez viny,
A možná mysleli, že,
Co udělá jeden, zbytek slíže,
Jeden je špatný ostatní jistě taky,
Má-li auto chybu, ostatní jsou vraky,
Tak zaplatily figuríny,
Že jsou člověka napodobeniny,
Nenávist je bez hranic,
Bojíme se něco říct,
Trpí za nás vždy ti jiní,
Kteří v boji jsou nevinní,
Vytlučena byla vitrína,
A zničena černá figurína,
Proč barva pleti rozhodla,
Jak celá ta věc dopadla,
Barva pleti rozdílná,
Roztříštěná vitrína…
Autor MCatherinM, 05.10.2016
Přečteno 352x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí