Pieta

Pieta

Anotace: Nebe pláče

Venku pořád prší.

To jak nebe tolik pláče.

Pro posledního kamaráda,

co psal tužkou na papír

a já si to můžu číst

a cítit ty zbytky vůně

starýho přátelství.

 

A rve mi to srdce

pro přítele, co pro mě

vždycky byl.

A taky svědomí,

že já tu pro tebe

byla míň.

Než jsi potřeboval.

 

Jen v poslední chvíli.

Poslední z posledních.

A - "Drž mi palce."

Ale proč...

Když karty jsou rozdaný.

 

Poslední stisk ruky.

A já nikdy nezapomenu

na pach smrti.

Tak teď čtu tvůj deník

a k pachu smrti

přibyla samota.

Všechno, jen ne strach.

 

"Už je po všem."

Říká se po pohřbu.

Tak vyzvednu tvůj popel.

To nic, co zbylo.

Uložíme ho s pár přáteli

na tvoje nejdražší místo.

K sestřičce a mámě.

 

Jenže nikdy

není konec!

 

Autor Fiši, 06.10.2016
Přečteno 309x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pro mne je tahle Tvoje báseň strašně aktuální. Dokázala jsi to napsat i za mne. Tak krásně a o nejtěžších a posledních věcech člověka.Děkuji Ti,
Beáta

06.10.2016 02:29:38 | Beáta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí