Vyslobodiť sa zo života

Vyslobodiť sa zo života

Anotace: ...

Dlho sa zmráka
 
kostolná veža
trčiaca z hladnej doliny
ako hrot hrdzavejúceho noža
nabrúsená zobákmi holubov
a pazúrmi mačacích dobrodruhov
podrezala mrakom hrdlá
ako obetnej ovci
v momente premeny chlapca
na chlapa
 
ľudia vypadávajú z myšlienok
ako z priveľkého oblečenia
priamo na kolená
a modlia sa k dažďovej vode
 
pijú z kakaových kaluží
a polykajú štrk v nádeji
že Boh sa odrazí 
na špinavej hladine
no čakanie má len hlas žiab
s nevhodnými stehnami
 
nevypočutí priťažko vstávajú
v premočených kabátoch
vážiacich snáď všetko utrpenie
 
ako Batman
zdvíhajúci sa zo zeme
po útoku prisilného záporáka
 
 
 
aj by sa chceli vrátiť domov
k omrvinkám na stoloch
a v kútikoch duší vlastných detí
ktoré tušia svoju neplánovanosť
no vždy ich zdrží plač
 
siréna 
v momente chemického poplachu
v mozgu
z ktorého vyrážajú do prázdnoty
myšlienky
ako kukučka zo starých hodín
v izbe po nebohom
 
myšlienky 
na oslobodenie domácnosti
vyvraždením
Autor Nervaque, 20.10.2016
Přečteno 282x
Tipy 8
Poslední tipující: gallatea, bogen, Philogyny1, annav
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nevypočutých je veľa, no dúfajúcich ešte viac

09.10.2021 22:29:25 | gallatea

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí