víno, beze jmená

víno, beze jmená

Anotace: ...

letos

je méně

spadaných

ořechů





cítím se

jako ryba na souši

lapající

po dechu





modré

víno

dozrálo

napůl





vzpomínky na tebe

jsou jako v ráně

nasypaná

sůl





v televizi

běží

Tolkien

Valin





cítím

vůni

lesních

malin





je

více

na

srdci





než

na

jazyku





vybírám

na zimu

kotel

beranici





modlit se

ráno, večer

mám

ve zvyku





ženy

zrají

jako

víno





dvě

skleničky

bílého

vína





hlava

ti

těžkne

usíná





nasliněný

palec, ukazováček

plamen svíčky

zhasíná





zdá se mi sen

jsem v tvém plném výstřihu

koušu do kosti

košíčku





hladíš mě

po vlasech

a říkáš mi

Vašíčku





jde

ti

skvěle

psaní





jsi má

krásná

beze jmená

paní





hlavu

mám

z tebe

v nebesích





mé jméno

napsané na nebi

odlétá do

teplých krajin





a ty

touláš se

po

lesích





nad hlavou

létá více

sojek

než letadel





líbí se mi

Hello

od zpěvačky

Adele







zapomínám

jak

chutnáš
Autor Stavák, 23.10.2016
Přečteno 292x
Tipy 3
Poslední tipující: Philogyny1, Ormissia
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji Vám za návštěvu a za básničku.

23.10.2016 16:46:50 | Stavák

Pošli hejno staváků
v něžné krajky beránků
přidej sovu Pottera
místo vína zvečera
tou kouzelnou poštou soví
růži podej co Tě zdobí
v ní Ágnes je ukrytá
Malý Princ Ti napoví
možná budeš o kus dál...

23.10.2016 15:20:55 | Philogyny1

Pěkné, ale takové hodně roztahané :)

23.10.2016 14:13:11 | Ormissia

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí