Motýlí píseň

Motýlí píseň

Anotace: Do žil se vpila každá vteřina, v ní zlaté listí na zem padat začíná, a já tě v sobě mám. Vnímám čisté nebe, dýchám svěží vzduch, čas je pouhé nic a prázdný blud...

 

Spoj dlaně svý

 a zastav řeky proud

Pravdu máš

 já tu stojím

 jako solný sloup

 a do stejný řeky

dvakrát nevstoupím

 

Tvou krásou příliš okouzlen

 někde ztracen, neznám cestu ven

I tam chci všechno nebo nic

Pít koktejl života bez hranic

 

 

Do žil se vpila každá vteřina

V ní zlaté listí na zem padat začíná

A já tě v sobě mám

 

Vnímám čisté nebe

Dýchám svěží vzduch

Čas je pouhé nic

A prázdný blud

  

V hlavě mizí tok

 nápadů a myšlenek

Tebe prožívám

znovu další rok

a ten vzácný lék

 krví nebezpečně stoupá

 

Křídla motýlů chceš mi dát

 do soumraku dál tu s tebou létám

Než všechno spálí první mráz

A nezastaví čas

 dva motýly tu kolem sebe

 v zimě stále létají

 

Vnímám čisté nebe

Dýchám svěží vzduch

Tak přítomná

 tu se mnou chvíli buď

 

Do žil se vpila každá vteřina

 zlaté listí na zem padat začíná

a z nás motýlí pár tu zimou létá

 

(Hanuš Šparlinek, 24.10.2016)

 

 

Autor Hanuš, 24.10.2016
Přečteno 402x
Tipy 10
Poslední tipující: Philogyny1, Dreamy, amazonik, jitka.svobodova, Kapka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hanuši, za tu poslední strofu, takhle to vidím i já. :)

25.10.2016 16:46:26 | Philogyny1

Krásné až jsem zapomela dychat ST

25.10.2016 14:44:11 | amazonik

děkuji,jsem rád,že se líbila, zkouším ji ještě upravit více na hudbu.

25.10.2016 16:11:30 | Hanuš

Krásnáje tvoje píseň o motýlech

25.10.2016 12:18:38 | jitka.svobodova

děkuji moc

25.10.2016 16:12:08 | Hanuš

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí