Čas

Čas

Anotace: ...

Čas, veličina vymyšlená lidmi,

aby snad dali světu řád,

jsme jím omezováni, jak za zdmi,

teď stále nutí nás to kamsi hnát.

 

Zastavit se, byť na chvíli krátkou,

zamyslet se, kdo že nám to velí,

jakou nám oplácí splátkou,

za co a jak rychle to po nás chtěli.

 

Vyhnout se mu vcelku nelze,

ignorovat, již vůbec ne,

nejvíce do soukromí nám vleze,

bez něj se ani doprava nehne.

 

Ten čas nám všem ale stejně měří,

jedna z prvních věcí, co člověk se učí,

na dobu určitou nám život svěří,

ale konec nám sám určí.

Autor banan, 09.11.2016
Přečteno 215x
Tipy 6
Poslední tipující: Philogyny1, knihomolka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moudré a krásné, čas měří všem stejně. Ráda Tě zase čtu. ST. :-)

09.11.2016 05:42:58 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí