Rodičovství

Rodičovství

Rodičovství, těžká práce,
každodenně, bez ovace.
Žadné díky, ani potlesk,
poslední nerv už to odnes.
Jó rodič to má bez dovolený,
bez premií i nároku na odměny.
Prostě dělá vše co může,
nejí, nespí, dře se z kůže.
Takový samaritán to je,
potřeboval svoje oje.
A stejně věčné výčitáni,
že zvládli by lépe vychování.
Že prý časem svoje děti,
vychovájí i bez obětí
na těch malých dušičkách,
bez následků v srdíčkách.
Pak se rodič už jen směje,
když velké dítě samo kleje.
"Já ti říkal, že po letech,
bůh ti to splatí na dětech"

Autor Klára Němcová, 11.11.2016
Přečteno 332x
Tipy 4
Poslední tipující: JSJ, danaska, vodnař, Mácha
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pravda...i když si člověk nemyslí, že to bude tak těžké...(a kdybychom to věděli, asi bychom vymřeli..)

12.01.2017 08:52:50 | JSJ

Svatá pravda, Kláro. A aby si potom mohl užívat s vnoučátky, musí se zlobit s dětmi.

21.12.2016 20:10:22 | danaska

Ten konec je prostě klasika ...:-)

12.11.2016 00:09:53 | Mácha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí