Pokrovej král

Pokrovej král

Anotace: Kráčí chlápek po ulici přímo u casina v době, kdy i nonstop bar už lehce pohasíná. Obličej má vysm...

Kráčí chlápek po ulici přímo u casina
v době, kdy i nonstop bar už lehce pohasíná.
Obličej má vysmátý, nevhodný pro pokr,
zlité oba kabáty, i klobouk durch je mokr

Potkal vílu štěstěny, co na čele má srdce.
Vsadil na ní všechno, co měl, teď je dluhy drcen.
Chvíli úsměv laskavý, pak utnout hlavu chtěla,
moudra táhla z kapes, který v rudejch šatech měla.

Říkala mu "všechno je to velkej kabaret
i když se to nezdá, svět ti hraje do karet".
Když chtěl pomoc víly, aby vyhrál zpět svý prachy,
moudřejší než pokr pro něj byly by šachy.
Autor Bánší, 18.11.2016
Přečteno 287x
Tipy 2
Poslední tipující: jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velice povedené po přečtení sem si připadal jak v Las Vegas :)

30.11.2016 20:40:59 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí