Vôňa života

Vôňa života

Anotace: prvá a posledná

Tá vôňa krvi a potu,
ktorá Ti vystlala chodník k životu.

Tá vôňa sĺz radosti,
vsiakajúc sa do líc plodom ženskosti.

Tá vôňa mäkkosti domova,
kde prikrýva Ťa bezpečia záclona.

Tá vôňa prvej jari,
kobercom kvetín Flóra Zemi vzdáva dary.

Tá vôňa babičkinej kuchyne,
zatiaľ, čo iskrí Ti v ústach po jablčnom závine.

Tá horká vôňa portálu dospelosti,
zisťuješ, že vrásky hĺbia čaro osobnosti.

Tá vôňa asfaltu cesty,
kam vždy križovatka sa zmestí .

Tá vôňa dozretej vínnej révy,
keď skúsenosť utíšila hlúposti spevy.

Tá vôňa závanu chladu,
a zrazu odchádzaš do kvetinového večnosti sadu.
Autor Aurora, 26.11.2016
Přečteno 227x
Tipy 5
Poslední tipující: Poetik, Geromero, Ormissia
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ach aké blahoskvostné :-)

26.11.2016 14:35:22 | Tvořilka Lenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí