Arktida

Arktida

Anotace: ...

Až nazítří zapřáhneš smečku
polární zvony v srdci umlknou
a psi jen běží a běží
proskakují bílou tmou
a ty vykrojíš srpek Venuše
bubínky šamanů prozradí
blízkost paláců
až ledy puknou a bdělost pohasne
mezi velvyslanci stříbrných bytostí
kosou požneme mrazivé iluze

Chci se rozpustit jako vločka
na čenichu malamuta
chci proklouznout ti do snu
jako lyžina saní přes průrvu
chci vstřebat sílu severáku
i majestát polární záře
chci upíjet nekončící
noci i dny
nedozírné a čiré
jako dech medvěda

Nazítří až zapřáhneš smečku
poděkuj hvězdám v zenitu
za tisíc kilometrů
pustin duše
Autor Pablo Kral, 27.11.2016
Přečteno 426x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Husárková, Ormissia
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherné. ST. :-)

28.11.2016 05:49:30 | Iva Husárková

... jízda jiskřivým krajem. A ten kraj není pustý, jen tichý ... jako duše:)*

27.11.2016 20:11:58 | Ragnell

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí