Oběť (obrázek z Jávy)

Oběť (obrázek z Jávy)

Anotace: ...ještě ve 30.letech dvacátého století...

Šeptá si, šeptá bambusový háj
o dnešní slávě k poctě boha ohně
nad hlavou davu mračno dýmu visí
teď v rukou mužů zableskly se krisy
záplava květů ženy, dívky zdobí
a v jejich středu jedna nejkrásnější
se v zlatém šatě příští hrůzou třese
po cestě k vrcholu se chvění půdy nese
jen kroků pár a život zhasne v žáru
jak kapka slzy promění se v páru
a nenasytní nitra země bozi
dál krutým hněvem krutým lidem hrozí
Autor Dolma, 13.02.2007
Přečteno 286x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

se ve třic. letech na Jávě obětovalo, mám kamarádku z Jakarty, jmenuje se Novi

13.02.2007 19:34:00 | Jarky

ahoj Dolmo, co je to krisi, jinak co je to oběť, ta dívka, živá, mrtvá? zvláštně pohádkově překrásné v jazyku...Léthé

13.02.2007 19:17:00 | Jarky

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí