=Mikuláš a ...

=Mikuláš a ...

Anotace: ---(*!*)---

~~~~~~~~~~~
Miku,Miku,Mikuláš
má červený dlouhý plášť
má husté bílé vousy do pasu
na hlavě vysokou červenou čepici
a zlatou berlu nejen pro krásu
s ním chodí čert peklem umazaný
má rohy,kopyta,kolem pasu řetěz
a velký pytel na ty zlobivý
tam by nikdo dobrovolně nevlez
čert ten by jen bl,bl,bl,blekotal
a byl rád že někoho polekal. 

To anděl s křídly
a v šatu bílém jako sníh
ten ta strachy uplakaná dítka
schová pod křídla i v šatech svých,
pak děti vykouknou...a co dál
a za písničku za básničku
jim svatý Mikuláš sladkosti dal.
Na čerta,Mikuláše i anděla
ani zima nezapomněla
a trochu toho bílého
na zem utrousila.

Pravý byl určitě jen anděl
zatřepetal křídly
a potom frrr
odletěl…

~~~~~~~~

 

Autor Květka Š., 05.12.2016
Přečteno 256x
Tipy 11
Poslední tipující: Kett, Fany, Philogyny1, Iva Husárková, Geromero, Ormissia
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Milé :-)!

06.12.2016 10:01:57 | Fany

...čerti jsou mazaní, dali mi brambory, prej přijdou na placky, jen co to odchodí... :)

06.12.2016 06:03:28 | Philogyny1

Ještěééé :)

05.12.2016 21:53:26 | klaun

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí