Chlapec co snil o hvězdách

Chlapec co snil o hvězdách

Anotace: O tom, že za splnění životního snu, můžeme nakonec tím životem i zaplatit.

Když ještě malým chlapcem byl,
na rodné Zemi léhal on.
A o vzdálených světech snil
pod nekonečnou oblohou.

Jak běžel čas, on dospěl v muže,
dál vzhlížel k hvězdám Orion.
A v uniformě barvy tuže
vstoupil k letce Legion.

On svého snu se nepustil
a tvrdý výcvik přestál.
Svou lásku navždy opustil,
by hvězdná křídla získal.

Když přišel čas a první mise,
stíhač rychlost nabíral.
Smrti v tvář on nedíval se,
jako malý kluk se smál.

Jak zlatý orel na rukávu,
křídla svá on rozpínal.
A získal sobě čest i slávu,
nové světy dobýval.

Opojen svou vlastní touhou,
po hvězdách svůj stíhač hnal.
Že jeho sen mu bude zhoubou,
nikdy sobě nepřiznal.

Jak štěstěna je pomíjivá,
tak smůla špatný společník.
I jednou střela zabloudilá
střetla jeho bitevník.

Tak získal křídla oslnivá,
ohně chvost jak z komet prach.
Pak vesmíru tma pohltila
chlapce, co snil o hvězdách.
Autor Krysa, 10.12.2016
Přečteno 380x
Tipy 3
Poslední tipující: Megan, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí