=Zima a sníh

=Zima a sníh

Anotace: ***(*!*)***

 

~~~~~~~~
Sněhový mrak oblohou pluje
severní vítr fíííí,fíííííííí
na něj pofukuje
za chvíli k zemi vločky padají
celý kraj nám bíle cukrují.
Zamrzá voda v rybníce
stromy,keře a domy
zdobí bílá čepice
ten vítr se prohání lesem
a my se ve městě
zimou třesem.
Někdy si slunce najde skulinku
zemi chce zahřát,
jen tak lehce, trošinku,
slunce je zubaté
moc nehřeje
a sněhový mrak skulinku zakryje.
Zimě se zase všechno vydaří
a proč ne,
jsem přece v kalendáři,
vrabci se zimou krčí u komína
v tom komíně
prý zpívá meluzína.
Děti
se chodí
na kopec sáňkovat
ty větší se začnou koulovat,
sněhuláci uspořádají výstavu
všichni ale mají
baculatou postavu.
Který z nich výstavu vyhraje?
Ten pak může klidně stát,
než roztaje
a vločka za vločkou
si zase padá
do vlasů se mně i tobě skládá..
Vidíš,to je paráda.

~~~~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 15.12.2016
Přečteno 218x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Husárková, Philogyny1
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Květko, já mám krásné, ručně malované sněhuláky na stromeček, už se těším, až budu zdobit... :)

15.12.2016 21:15:48 | Philogyny1

vidím, vidím a taky se stydím protože huláka letos mě stavět neláká
Sněhu je málo a je nasáklý vodou a nebo zmrzlí.

A tak tleskám básničce a vzpomínám na počasí co sněhulákům přálo

15.12.2016 18:28:17 | klaun

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí