Svíce

Svíce

Anotace: O životě ..

Jeden život, jedna svíce,
Jasný plamének, co přát si více,
tohle šťastný život jest.
Mrkavý plamének, snad ještě lepší,
Vždyť ten značí radost s bolestí vší,
Co zde zažijeme.
Život bez bolesti,
Dá nám radosti jen půl,
Jak chléb, který nemá sůl.
Bez bolesti,
Není pravé radosti,
Vždyť kdo bolest nezná,
Jak vědět může,
Co je opravdová radost …
Tak krásná, tak něžná.
Někdy bolesti je však moc,
A život člověka jí nesnese.
A tak nastane noc,
Neb jedna ze svící sama zhasne se.
Autor Wooh, 12.03.2005
Přečteno 424x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí