Sonet před smrtí

Sonet před smrtí

Anotace: Jsem básníkem, však ne rytířem slova. Hledám svůj úděl, jehož dávno znám. Jsem smilníkem a přec tě...

Jsem básníkem, však ne rytířem slova.
Hledám svůj úděl, jehož dávno znám.
Jsem smilníkem a přec tě nechci znova.
Dívám se vstříc všem dávným nádherám.

Jsem prastarý, však zrodil​ jsem se včera.
Můj věk se zdá být vcelku relativní.
Celý je to dosti divná sféra.
Jsem paranoik i když furt na i v ní.

Já jsem, kým jsem tak nechtěj po mě více.
Modli se za mě, ale nežehnej,
snad mi jen občas zapal dvě, tři svíce
a na violu s úsměvem mi hrej.

Takže ten zítřek svobodně si zvol.
Plač na mým hrobě, či requiem hraj v moll.
Autor Bánší, 23.12.2016
Přečteno 535x
Tipy 8
Poslední tipující: Jin&Jang, Jenda P., danaska, Iva Husárková, Quetzal, vodnař
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezký sonet...

09.01.2017 07:23:52 | Jenda P.

Jak to, že tu není žádný pochvalný komentář? Báseň je nádherná - prostě přímo si říká o Supertip.

08.01.2017 20:03:11 | danaska

Děkuju moc,potěšilo.

09.01.2017 00:35:20 | Bánší

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí