Rotace

Rotace

Nesbírám bohy na památku
Ani věnce nevážu ze spadaných vlasů
Které zbyly v odpadu mramorové vany
Studící do zad
Jako ruce Terezie

Tvé jméno i přítmí zpovědnice vhání mi do tváří červeň
Možná i stud
Když v černých šatech jdu svému osudu na tryznu
A bojím se plakat
Aby nedošli ke špatným závěrům

Odpuštění stojí čas i chtění
Jako ruce Terezie vklíněné mezi stehna
Můj Řím se postavil z trosek snů
Kdy uprostřed Pantheonu padala voda
Na ramena z vlny a kašmíru

Pláču žebrákům do natažených dlaní
Místo rukou Terezie v extázi na oltáři
A mám všechen čas který můžu mít
Jen si vybrat
Nadechnout se
Vzít odvahu
Odplout spolu s papírovou loďkou
Doprostřed kašny se svatými z mramoru
A spolu s nimi plakat už napořád

Bez otoček do minulosti
Autor její alter ego, 25.12.2016
Přečteno 246x
Tipy 11
Poslední tipující: piťura, Loveless, Nikita44, Luky-33, hanele m.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí