S porozuměním

S porozuměním

Anotace: Když vám do snů vstoupí Sylvia Plath, že o ní máte napsat báseň, tak o ní bez keců napíšete báseň, že.

Znám to zdání,

Že ti vlastní duše život ničí,
Do poslední krůpěje vysává tvé srdce,
A nestálá mysl nikdy nesmaže,
Ten chaos a chlad uvnitř.
 
Vím jaké to je pojíst z dlaně naději.
Jak za mřížemi šílenství bývá skrytá svoboda.
A vím, jak brány pekla občas svádějí,
I že nás z něj občas vyženou.
 
Vím, jaké to je chtít být vše
A přitom nic.
Já vím, že víš,
Jak umlčet se,
Utopením ve vlastním těle
Políbením vlastních strachů,
Mít vlastní rozum za nepřítele
Cítit až moc a být tak prázdná.
Žít v paradoxech sebe sama.
To vše znám,
Je to vše, co vím...
 
A proto rozumím Ti.
Rozumím.
Autor The Bell Jar Girl, 05.01.2017
Přečteno 474x
Tipy 10
Poslední tipující: CoT, zelená víla, Iva Husárková, vodnař, bogen
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Něco už jsem zaslechla ... rozumím:)

07.01.2017 10:42:31 | Ragnell

pocta, že?

06.01.2017 12:02:09 | maryshka

ano :)

06.01.2017 12:09:10 | The Bell Jar Girl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí