Nenaplněná

Nenaplněná

Anotace: jsem taky jen člověk...

S přivřenými víčky, zrychleně dýchá

každý sval pečlivě napíná
v útrobách těla neúprosně tiká
nenaplněná jak prázdná sklenka 
 
od vína...
 
Stékajíc po pramenech rozevlátých vlasů
dolů po páteři a zas zpátky na výšku
studí jak síla slunečního jasu
a hoří jak led na kůži 
 
v podbřišku...
 
Do krčních obratlů taktně vytesává
jak dlaně sochaře vyhlazuje boky
do hlavy zmatek po dávkách sestává
jak dlouho potrvá - týdny, 
 
roky?
 
Neúnavně píše tyto zvláštní věci
číhajíc v bundě napůl rozeplé
žíznivá touha podobná té zvířecí
snící o tom živočišném 
 
teple...
 
Na rtech jen rozpuštěné gumídky
na zádech snů plné brašny
je to přeci lidské
do ticha vyprávět povídky
o čisté
nenaplněné 
 
v.á.š.n.i 
Autor Jiná, 18.01.2017
Přečteno 295x
Tipy 9
Poslední tipující: Koralína, Kapka, Iva Husárková, Poetik, Jin&Jang
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jéjda ještě že mám líčidla, byl bych celý rudý , bez vášně byl bych ovšem chudý :-)

18.01.2017 17:38:10 | klaun

mmm...

18.01.2017 10:33:20 | Jin&Jang

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí