=V parku u lavičky

=V parku u lavičky

Anotace: ***(*§*)***

~Bříza v bílém~

~*~
Ta bříza v parčíku u lavičky
oblékla se do bílé krásy,
tu sněhovou nádheru i střevíčky
jen tak už nesundá si.
A ten kaštan co vedle ní stál
měl bílou korunu,vážně,
připadal si snad jako pan král
k bříze se sklonil něžně.
A jako v pohádce nabídne své rámě
té sličné bříze v bílém šatu
ukloní se jí,jako dámě
a už s ní tančí jak v sále na parketu.
-
Z nebe jim padá hvězdný prach
a měsíc lehce 
bubnuje na mraky,
vítr chtěl ten prach rozfoukat
rozezvučel však na střeše rampouchy.
Potom se kaštan bříze ukloní
a pošeptá,
děkuji ti krásná břízo za tanec
a těm zamilovaným co šli spolu v objetí
vysypal trochu sníh za límec.
-
Těm dvěma to vůbec nevadí
a pod kaštanem i v zimě
dál se líbají.
----*----
Autor Květka Š., 23.01.2017
Přečteno 210x
Tipy 7
Poslední tipující: Philogyny1, Iva Husárková, Fany, Clay
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Květko, ty máš ale fantazii, a moc hezký obrázek jsi tu dala... :)

24.01.2017 08:24:10 | Philogyny1

Hezké :-)!

24.01.2017 06:20:16 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí