Meta

Meta

Anotace: není

Každý chce v pětadvaceti auto a domek
děti pak až ,, na ně bude mít´´
hlavně se svým jménem schránku a zvonek
a garáž, zahradu s bazénem mít.

Nedej pak bože aby se stal trapas
který se životem dál a dál táhne
je to jak v baseballu poslední zápas
dva auty na triku, snad už nepromáchne.

Chvíle pravdy- míček se náhle zjevil
tak jako v dětství onehdy zrána
tak tak že jsem míček trefil
vskutku to nebyla žádná rána.

Kam se vlastně poděla ta hovězí léta?
otevřu oči a za mnou již první meta..
Dokážu doběhnout na metu druhou?
Co kromě lásky má být mou vzpruhou?

Pohled na úsměv nebo do upřímných očí
neb jen prohodit vlídnou větu?
Už cítím jak se skóre točí
když v zápase kradu třetí metu.

Již zbývá jen kousek - poslední běh
a body jsou doma a zápas v kapse
hraju si s myšlenkou že moh´ bych být zběh
i přesto že to jistě nepůjde hladce.

Je tu ta chvíle - míček opustil pálku
já s rozběhem nezmeškal chvíli
míček který by dokázal rozpoutat válku
na kterou už mi však nezbyly síly.

Již jsem skoro v cíli - před domácí metou
pln vzrušení z davu a stadionu
náhlé škobrtnutí je tečkou za poslední větou
v plné rychlosti jak narazit do kamionu.

Moh´ jsem být hrdinou, ale co na plat
snad se z toho nezboří svět
je mi pětatřicet, mám auto a barák
ale pro své dítě nemůžu vrátit se zpět..
Autor Ába, 24.01.2017
Přečteno 262x
Tipy 5
Poslední tipující: Aiury, Cappp, Iva Husárková, JSJ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi krásné. Konec opravdu ne moc jasný, pokud onen hrdina žije - nemůžu se vrátit zpět - pak se stalo něco, co způsobilo změnu stavu, ať již fyzického nebo myšlení, přes kterou nejede vlak... nebo se stalo něco s dítětem, v každém případě je to bolestivá rána, která se nezahojí. ST. :-))

25.01.2017 11:15:21 | Iva Husárková

No ten závěr mi není zcela jasný. Tak přeji jen rychle nevyhasni

24.01.2017 16:59:14 | JSJ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí