V lese

V lese

Anotace: Kolem Velkého Oseka je poslední zbytek tajemného lužního lesa a v něm každý rok čaruje jaro ...

I.

Pěšiny táhnou
jak ptáci
když křídly svými,
nad humny mávnou...

Snad ani nekončí
možná jen
nad oblaky bělostnými
a prach
jejich stříbrný prach
luna ukládá
za nocí
do památeční urny ...

A pak pláče rosou,
že zarůstají
tak roztoužené
stisknout v trávě
nohu bosou ...

Co všechno
vy cestičky znáte,
když jako opuštění ptáci
stmívajícím srdcem prolétáte ...

II.

Po lesích bloudí řeka,
když jaro roztoužené
kalnou vodu svléká ...

Les svázuje
do pugétu dymnivky
a aby uchránil tiché naděje
do očí smutné vodě
přidává veselé orseje...

I tebe svazují
mé dlaně,
i když kdesi
duší létá sníh
a proutkem jívy
číhám na čekané,
když myší ocásky pupenů
ve slunci
zvoní jako smích ...
Autor Howkins, 27.01.2017
Přečteno 222x
Tipy 6
Poslední tipující: Dreamy, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A v létě tam čarují komáři, a je tam hospoda na osečku a taky písák kam chodím s klukama ....

ale to sem nepatří , moc hezky píšeš

28.01.2017 23:46:23 | klaun

Děkuji za uznání, třeba se jednou potkáme
v Jámě na pivečku a nebo přímo na Osečku,
kam také chodívám...

Petr

29.01.2017 11:29:24 | Howkins

Fantastické. ST. :-))

28.01.2017 09:19:33 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí