=Bouřková fantazie

=Bouřková fantazie

Anotace: ==(*_*)***

~~~~~

Pluji si na lodi fantazie
po nebi mezi oblaky
musím se dívat vlevo i vpravo
a dávat pozor na mraky.
Když mraky do sebe narazí
hromy a blesky,až to zamrazí,
bouřka je asi pradlena 
co pere postaru a ještě na valše.
Tak právaly kdysi prabábinky víš,ty naše.
Pradlena,ta bouře napřed prádlo trochu namočila
pod kotlem obzoru si červánky rozpálila
a každý mrak jako peřinu do čista vypere a vyvaří
a tím se i pořádně vybouří.
Déšť pak vymáchá kdejaký lístek
ze stromů,keřů i všech kytek,
sám svatý Petr má velké starosti
i on je promočený až do kostí.
---
Pradlena,
ta bouřka však pere dál
vítr,ten jen tak ji kolíčky bral
pak všechno suší se po stromech
a já si povzdychnu,dnes už toho nech.
Vítr však objevil novou zábavu
on asi mýdlové bubliny fouká po obzoru
a na modré obloze bez temných mraků
hned lítá fůra mýdlových zázraků.
Po nich teď ve fantazii si každý skáče
nikomu z počasí není do pláče
a potom posbírám to suché prádlo do koše
ten koš mi půjčil mrak,neboj,
on už jen vrčí,
nekouše…
~~~~~~~
Vrčí však někde v dáli
tam se asi do praní 
pak dali.
---
Autor Květka Š., 31.01.2017
Přečteno 224x
Tipy 8
Poslední tipující: Iva Husárková, aron, Philogyny1
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já dneska taky psala o bouřce, pročistí a provoní vzduch ozónem a hned se lépe dýchá... :)

31.01.2017 19:08:27 | Philogyny1

je to tak,jenom nesmí moc řádit....děkuji za návštěvu...

01.02.2017 16:34:59 | Květka Š.

Květuško, pradlenko nebeská
Tvá básnička je tuze přehezká
Mám chuť se na bublinách
Řádně vyjančit :-)

31.01.2017 16:58:16 | klaun

...pak se nezapomeň pořádně /jak to prádlo/ osušit...
a díky za návštěvu.

01.02.2017 17:00:12 | Květka Š.

já vím jako pejsek a kočička :-)

01.02.2017 20:27:23 | klaun

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí