Malé flétnistce

Malé flétnistce

Anotace: Flétna v dětských rukou.

Tyčka z bezového dřeva,
trochu dírek … už nic víc?
Výdech, hbitá ruka levá,
s pravou, spolu, písni vstříc.

Hravý větřík z úst vypustíš.
Ten chvíli neví kudy ven.
Kam jej Tvé prstíky pustí?
Rozezní se? Hvízdne jen?

Rozezněl! A honem k uším,
on má totiž rychlost rád.
Jak jen jemně hladí duši,
a teď zmlkl … Navždy snad?

Nečekej a vypusť další,
ať se spolu proženou!
A pro nás, kteří jsme starší,
smísí s vůní dřevěnou.

Hraj! Ať zní, ať Tvůj tón roste!
Hraj pro uši, pro můj nos!
Slyšíš? Možná je to prosté,
ten Větřík je pan Virtuos!
Autor Pilulka, 21.02.2017
Přečteno 209x
Tipy 3
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí