U nás doma

U nás doma

Anotace: ...

Sbírka: Slovensko - moja vlasť

Náš dom vonia chlebom
ukrytým v obrúsku.
Strom na okná kreslí
z tieňohry halúzku.

Slnko vkĺzne do dverí,
presvetlí celý dom,
hrá sa, šantí, smeje.
Dobre sa cíti v ňom.

Otec, mama spolu
v práci i v modlení
s deťmi sadnú k stolu
v družnom hovorení.

Ukrižovaný Ježiš
s nami život žije.
Z ruženca Márii
mama veniec vije.

O múdrosti otca
si šepká kvetný sad.
O dobrote matky
pokrm, v okne muškát.

Sme ako zdravý strom
čo dužnie z ratolestí.
Vietor chce zlomiť haluz
lístie ho obelstí.

Láskou, prácou, vierou
vonia môj rodný dom.
Otec, mama, bratia sú
mi nebom v ňom.


Anna Vodičková
Autor annav, 22.02.2017
Přečteno 445x
Tipy 6
Poslední tipující: Eliášek, Cappp, zelená víla, Iva Husárková, JSJ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Sladký domov.
:-)

01.03.2017 15:56:25 | Cappp

Moc krásné a pokud to tak máš ty šťastným člověkem se nazýváš...

22.02.2017 09:56:48 | JSJ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí