Probuzení

Probuzení

Anotace: ...

Odpoledne usnete a probudíte se večer a nejse si jistí jaký je den

Co když se probudíte a nevíte, čí je tohle život?

A mezitím co jste spali, někdo jiný žil za vás?

 

To on nakoupil všechny ty divné věci,

které se vám nelíbí

přestěhoval nábytek a psal si s lidmi,

které neznáte

ani nechcete znát

 

Co se vám to vloudilo do života?

Proč jste se neprobudili a nezastavili to?

 

A tak strháte obrazy a jeho kresby ze zdí

a rozstřiháte oblečení toho cizince,

co si zabral váš šatník

(a že je to otřesné oblečení)

Roztrháte jeho ročníkové práce

a vyhodíte všechno líčení,

které nechal na nočním stolku

 

A když chcete zničit jeho knihy

najednou si uvědomíte, že ty jsou přeci vaše

vzpomínáte si

 

Nikdo se jich nedotkl

jen jemně odstranil prach

a označil moje oblíbené pasáže

modrými lístečky

 

V tu chvíli

uprostřed zničených věcí a šesti let života

vás napadne

že možná

jen možná

jste to byli celu dobu vy

 

 

Autor Metal Lady, 23.02.2017
Přečteno 358x
Tipy 12
Poslední tipující: enigman, Papagena, Eliášek, Iva Husárková, Kapka, Luky-33, ZILA78, Stela
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to se mi stává čím dál častěji...

15.03.2017 00:11:11 | enigman

pěkné ME-MEN-TO :)

24.02.2017 17:04:19 | Papagena

Líbí se mi moc.
Odpoledne usnete a probudíte se večer a nejse si jistí jaký je den... Je ráno, nebo večer? :-)

24.02.2017 09:07:14 | Kapka

Tvoje dílo mě hodně dostalo... Mimo zajímavé téma se mi líbí i Tvůj styl psaní. :)

23.02.2017 21:44:10 | Stela

Děkuji :) Jsem ráda, když taková témata někoho zaujmou.

23.02.2017 21:47:34 | Metal Lady

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí