Říkali mi

Říkali mi

Anotace: Zmatenost mysli

Říkali mi, že svět se točí
a malichernost problémů vidět mám,
že kytku dostanu jen na výročí
a na bolest nejsi nikdy sám.

Lhali snad? Či lžu teď já vám?
Když sedím v prázdnotě pokoje,
tyhle stavy, tak dobře znám,
kdy piji whisky, pro prohrané souboje.

Jest málo láska, či je na jednoho příliš?
A nebo vůbec není?
Sám pro sebe a pro ni v mlze kvílíš,
neb láskou jsi oslepen,
když sobeckost tě donutí ke klení,
osoby, ke které jsi přilepen.

Přes tu bolest, jest je jako šíp,
zabodnutý do hřejivé náruče života,
kterou pomalu pohltí smrtící polibek.
Tak na okamžik do bolesti mé, se zkus vžít,
až bude odhalena nahota
a zhasne, nevyzpytatelný svit zářivek.
Autor NatalieDevlin, 26.02.2017
Přečteno 301x
Tipy 8
Poslední tipující: Kapka, ZILA78, Koralína, Jin&Jang, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vy jste srdcezřejmá básnířka:-):-)

07.06.2017 20:22:36 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

Děkuji vám :) rozjasnila jste mi den.

07.06.2017 21:11:40 | NatalieDevlin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí