Prichádzať o rozum

Prichádzať o rozum

Anotace: ...

Cudzinec vo vlastnej hlave vie
že lieky nie sú osobnosť
a bolia
ako kazajkou istený jazyk

z rozhryzených pier
unikajú polámané pazúry slov
čo kedysi znamenali svet
no aféry umu
už nie sú v móde

všetko je preč

v žalúdku chladných tieňov
stojí stôl
s rozškriabaným chrbtom
od hrotu pera
a nezahojí sa

premieta svoje jazvy
do spomienok
keď bol ešte život ochotný
zniesť svetlo v hlave
kde ako predávačka zápaliek
mrzne mozog
a z úst zahalená do pary
uniká duša

ostatní tancujú

o básnika menej
Autor Nervaque, 17.03.2017
Přečteno 260x
Tipy 12
Poslední tipující: jitoush, Fany, Cappp, Robin Marnolli, bogen, hanele m., Philogyny1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí :-)! ST

20.03.2017 08:32:35 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí