Obloha amforou se klene...

Obloha amforou se klene...

Anotace: Po dlouhém čase romantický úlet, jaro je tady a už je to znát, budou mé verše zase touhou šílet a múza trochu pozdě chodit spát?


Obloha amforou se klene,
v sváteční čerň se odívá,
hvězdičky dávají si bene,
naděje v srdcích ožívá.

Měsíc rozmlouvá s Večernicí,
šeptá jí něžná vyznání,
ve verších, s ustříbřelou lící,
ona se touze nebrání...

A než se nové slunko vzbudí,
povstane z růží svítání,
Jitřenka, s rozechvělou hrudí,
slíbí Lásku do skonání...

Ti dva již věčně budou spolu,
milenců věčných krásný pár,
podléhat budou sladkobolu
i užívat si vášně žár...
*************************

A člověk bláhově se zasní:
"Proč já jsem zde a Ona tam
ukrývám cit jen ve své básni,
ač srdce jen Jí plné mám?

Budeme opět někdy spolu,
druh druhu sobě věrni zas,
shlédnou hvězdičky na nás dolů
s úsměvem, rozkvete náš čas?"

Tak dál mám srdce plné něhy
(na tu já slyším velmi rád!)
opět v něm roztávají sněhy,
bláznivé verše zkouším psát...

Povadlá touha v srdci vzkvétá,
člověk zas na chvilku je mlád,
vzpomíná si na krásná léta,
kdy lásku dával, směl i brát...

Autor Kozoroh 1, 19.03.2017
Přečteno 421x
Tipy 11
Poslední tipující: jenommarie, JSJ, Philogyny1, Kett, Jin&Jang, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mirku, něhu mám ráda...

19.03.2017 20:39:04 | Philogyny1

Tak to je dobře Sváťo! Já totiž taky! :-)))

20.03.2017 18:09:42 | Kozoroh 1

Ooo to je nádhera:-)

19.03.2017 12:33:10 | Tvořilka Lenka

Díky! Ty už jsi zase tady? Minule jsem Tě nemohl najít! Koukal jsem totiž na komentáře, u kterých najednou zmizelo jméno a já je připisoval Tobě, ale v autorech jsi nebyla...:-)

20.03.2017 18:09:05 | Kozoroh 1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí