Bílá jedna

Bílá jedna

Anotace: -

Sbírka: Tajemství včel

z mračen na zem dopadala studená voda
mezi zdmi dým z cigaret - zbytky svobody
žádné vlajky v tom bezvětří nevlají
"doma" je za zenitem a v mém srdci
krev v kalužích nikam nestéká
doznívá siréna
umím už jen přitáhnout deku k bradě
"odjistit
zaměřit
uvolnit
a pak honem pryč"

dívám se na hodinky a je přesně
čtvrť na tři


čekáme na lepší počasí
až pak

stovky sršňů a včel
a v ústech známá pachuť vosku
medu
a nezítřků

strádají
ty rudé vlajky vítězství



když ve čtyři ráno ležím nehybně na matraci a zírám do prázdného stropu
"odjistit
zaměřit
uvolnit
a potom honem pryč"

je to jenom pro nás
to malé místo uprostřed světa
kde si utržený ze řetězu
po jistou krátkou dobu připadám
jako tehdy 
v Grunau Baby
dé bé dva



v tom nejtemnějším okamžiku tady dole na zemí
jsem si vzpomněl na Španělsko
a jablečný štrůdl od babičky

kdo ví
možná už dnes
Autor CoT, 30.03.2017
Přečteno 409x
Tipy 20
Poslední tipující: piťura, Cappp, Malá mořská víla, Kapka, Iva Husárková, bogen, Jort, Amonasr, Avola, hanele m., ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Podle mě jsi fakt básník z podstaty. To je neuvěřitelný.

30.03.2017 12:48:03 | tall&curly

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí