Paranoie

Paranoie

Anotace: Jeden z letních zážitků

Pokoj tichý, hlava prázdná,
Tu v rohu krčí se mladá žena.

Kdysi milá, krásná, cudná,
avšak dnes, pod tíhou bolesti,
ležíce v úzkosti,
nepochopena.

Její zašlý oděv zachytává perly stesku,
Snad najde útěchu v ranním lesku.

Přichází noc a s ní strach,
Zvonek zvoní na poplach.

Tu k posteli kráčí malá,
Postava zahalená,
Jen tvář a dlouhé drápy odhaluje,
A přeci krev jí v žilách nekoluje.

"Jak jste mne našly chmury moje,
Cožpak mi nikdy nedáte pokoje?"

"Sestro, honem, jsou tu zas,
Musíme je zahnat, než budou v každém z nás.
Proniknou nám do mysli a vezmou vše, co je nám drahé,
Těžko se dostává z jejich spárů, je to marné."

Výkřik zoufalství mizí ve tmě,
Žena ocitá se na dně.
Na dně, na které spadla dobrovolně,
Když složila své zbraně.

Naděje zemřela a s ní i mladá žena,
Ve svém smutku utopena.
Autor Sajksová, 30.03.2017
Přečteno 323x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, Koralína, Jin&Jang
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:(

30.03.2017 23:02:55 | Jin&Jang

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí