Ztracený existence

Ztracený existence

Anotace: Když se vám občas chce prostě odejít.

Na dně oceánu výčitek

nezdá se jiná šance, než odejít

za obzor známých hranic,

kde nic z minulosti nemůže nás najít.

 

V nejasném světle pouličních lamp

a několika lahvích vína

ztratí se zničující pravdy

i všechna nepřiznaná vina.

 

Bez myšlenek o návratu

opouštíme všechno, na čem záleželo

a nevíme, v které chvíli vlastně

marné snažení odeznělo.

 

A všichni, kdo poznali lásku

jen z písní a okna rychlíku

nenajdou, co bylo špatně

v žádném z vědomí šuplíků.

 

Náhoda, ač zdá se být krásná

z pouhého kouzla situace žije.

Ohlédneš se a zjistíš,

že jen tvé naivní přání kryje.

 

Pro všechny ztracený existence

není nikdy pozdě na naději,

když uvěří, že i v té dálce,

stejně se špatné věci dějí.

 

Autor Amissia, 10.04.2017
Přečteno 329x
Tipy 7
Poslední tipující: Jan Urban, bogen, Kapka, Jort
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí