Insulele Aleutine

Insulele Aleutine

Anotace: ro/cz

Ce-mi place şi ce nu-mi place la Tine?
nu judec simplist, e greu de explicat
ca şi umede Insulele Aleutine
sunt şi fierbinte într-un caz delicat

numai atunci când zbor suficient înalt, mai sus
sunt sigur, că Tu mă cunoşti, că sunt eu
dar cât de repede găseşti orice lapsus
detaliu mic mai puțin evident greu

la prima vedere eu par a fi fără cap
că e cufundat în fum vulcanelor
de ce? aşadar respir cam rău şi vreau să scap
de exces de gânduri (semn) de drag şi dor

překlad:

Co se mi na Tobě líbí a co ne?
nesoudím zbrkle, není snadné to rozeznat
stejně jak i Aleutské souostroví je humidní
a zároveň výbušně horké čas od času

i když letím hodně vysoko a ještě výš
jsem si jistý, že mě poznáváš
ale jak rychle spatříš jedinou chybičku
malý detail nevalného významu

na první pohled jsem jako bez hlavy
tu ovšem pohltil sloup sopečného kouře
proč? dýchám těžce i mimo něj, chci se zbavit
přebytku myšlenek ve znamení touhy po lásce
Autor Petbab, 11.04.2017
Přečteno 417x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí