Rešpekt, Bilancia

Rešpekt, Bilancia

REŠPEKT

Život žiada rešpekt.
Smrť ešte väčší.
Čo život nafúkol
smrť zmenší,
do presných rozmerov,
v spravodlivé miery.

Posúdi život na súdnom pranieri.

Mnohí nájdu -NIČ
na svojom tanieri.



BILANCIA

Dozrelo, čo dozrieť malo.
Žatva slabá, zrna málo.
Suché roky, bylie vyschlo.
Sladké víno v sudoch skyslo.

Nemám chlieb na stôl posvätný.
Musím odísť hladný, smädný.
Hlaholí už zvon posledný.

Slama dymí na záhumní.
Horia, dymia v nej moje dni.
Ktosi sa výsmešne chechce.
Ži človek, či sa ti chce či nechce.
Raduj sa, teš sa z prázdnej mrvy.
Mlyn života rovnaké zrná drví.

Mlyn života denne
tie isté zrná drví.
A melie ich na múku.

Nedáva žiadnu záruku.


Anna Vodičková
Autor annav, 22.04.2017
Přečteno 484x
Tipy 6
Poslední tipující: kudlankaW, Iva Husárková, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ďakujem

26.04.2017 10:01:21 | annav

ponukam Ti Anna ST

Martin Kudláčik

22.04.2017 16:06:29 | kudlankaW

čo k tomu dodať

22.04.2017 12:52:01 | faraym

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí