HIML

HIML

Anotace: Báseň z roku 1956 1.vydání 2017

HIML

Na vojnu mne berou
šohaje hezkého,
pod ruku mizernou,
oficíra - pitomce blbého.

Krucifagot himllajdón
říkají mi mazáci.
Žeprý ze mě bude kanón,
vojna, ta se vyplácí.

Na to já vám pánové
s opuštěním se.u,
dejte mi radš svobodu,
nevím zač se peru.

Krucifagot himllajdón,
říkali mi vojáci,
že mně roztrh velkej kanón,
vojna – ta se vyplácí !
Autor D.Chaloupka, 24.04.2017
Přečteno 252x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí