=O té jedné

=O té jedné

Anotace: ===|*o*|===

~~~~~~~~~

Každé slovo má i barvu
má hluboký i něžný tón
někdy zní jak pohlazení
jindy jako v bouři hrom.
Jednou barví jahodově
když ze rtů lásku slíbáš
ona je tvá milovaná
ta pravá slova hledáš.

***
V barvě bílé řekne „ano“ 
tvoje ano však tiše zní
i když se ti třepou ruce
tak prstýnek ji navlékni.
Totiž
brzy se chystá povijánek
bleděmodrý? Růžový?
To je vážně překvapení 
ti dva nám to nepoví.

***
Až uslyšíš uá,uá
to je první dětský pláč
děkuješ snad andělovi?
Ten jen špitne „nemáš zač“.
Zbytečná jsou všechna slova
teď barevný je s dětmi svět
každé dětské štěbetání
vám bude kdekdo závidět...

~~~~~~~~~


Autor Květka Š., 26.04.2017
Přečteno 208x
Tipy 7
Poslední tipující: Philogyny1, Iva Husárková, Fany, Krahujec
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezky jsi to vystihla, slovo dokáže pohladit i zabít...

27.04.2017 10:50:28 | Philogyny1

Děti jsou nejkrásnější završení lásky, nádherné. ST. :-))

27.04.2017 06:55:20 | Iva Husárková

Jednoduše pěkné :-)!

27.04.2017 06:10:07 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí