Malíř

Malíř

Anotace: Verše o malíři.

Dnes je venku ale krásně,
můžem začít psáti básně.
Nebudu psát žádné kecy,
napíšu vám o své práci.

Zvěsti o mně kolují,
že si v práci maluji.
Svoji práci zvládám lehce,
i když se mi zrovna nechce.

Vymaluji obývák,
dopadne to kdoví jak.
Zakryji si nábytek.
nejsem žádný dobytek.

Když to nejde,nevadí,
se šéfem se poradím.
Modrá nebo červená,
každý z vás je dobře zná.

Líbí se ti ta či ona,
malíř přijde a ten koná.
Namaluje Vilíka
Snad i brouka Pytlíka.


Ale třeba barva žlutá,
bývá ke mně někdy krutá.
Vůbec totiž nekryje,
pot mi záda polije.
Víc se ale snažit musím,
příště radši šedou zkusím.

Malíř drží v ruce válec,
držíme mu všichni palec.
Ať,hezkou barvu namíchá,
pak,dáme si sním kalicha.



Nebude to doufám padat,
nechce se mi totiž škrábat.
Toto pěkně začíná,
ještě že je svačina.

Když schne mu barva chvilinku,
nechystejme svačinku.
A malování?Kolik stálo?
Malíř si vzal peněz málo.
Autor František Jonák, 26.04.2017
Přečteno 439x
Tipy 2
Poslední tipující: Poetik, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně zveršovaná práce Malíře, moc pěkné dílo :)

27.04.2017 17:02:06 | Poetik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí