Křehká krása

Křehká krása

Anotace: Báseň z roku 1955.1.vydání 2017

KŘEHKÁ KRÁSA

 

Vyšel jsem do polí a zklamán byl,


co tu jen lidé vidí.


Zde včela právě nese pyl,


Ach...vždyť to jenom nudí.

 

 

Však hle, tu ostrůvek je krásný,


Kol leknínů je ráj.


Jen jeden utrhnout a budu šťastný,


okolo celý krásný kraj.

 

 

Ach, jak jsi křehká kráso,


nelze tě utrhnout,


chci po tě hodit laso,


nemohu dostihnout.

 

 

Peníze jsou prý majetkem,


Však TEBE když já vidím,


stávají se mi jen tretrem,


snad se i za ně stydím!

 

Autor D.Chaloupka, 03.05.2017
Přečteno 267x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí