Na hvědném nebi

Na hvědném nebi

Anotace: -

Nahoru na hvězdné nebe

Kouká se kluk

Snaží se rozpoznat spáry

Meč šíp a luk

Zná to tak z antických bájí

Když byl jen kluk

To znaje všichni si hráli

A byl křik a hluk

 

V studeném vikýři v sedě

Dívám se skrz

Za hradbami z cihel do nebe

Můj domov má tvrz

Na zdraví zapálím svíčku

Plam nápad mi vnuk

By při mě andělé stáli

Jsem statečný kluk

 

Tak koukám do nebe

Obdařen tím mečem

žhnoucími šípy z komet

A štít je z půle meteor

Přilbice Perseova to se ví

A Pegas je lepší než se zdá

Za kopyty hvězdný prach

A táhne kam i já bych táh

Na místa planet tisíce

V stříbrném svitu měsíce

Co jenom  z jedné Země jde

Vidět dokud tam nezhasne

Za to mi stojí bojovat

Na hvězdném nebi budu rád.

Autor Bolder, 05.05.2017
Přečteno 266x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc se mi líbí, překrásné. ST. :-))

06.05.2017 04:58:49 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí