Vasil

Vasil

Anotace: (Tato básnička nepropaguje žádnou totalitní ideologii. Slouží pouze jako recese dob snad už minulých).

 

Jsem Vasil ze Svazu
a na rudých srazu
jsem semínko zasil,
co Marx by tu neprosadil.

 

Krásná se zdála
a z dáli se smála,
že neřekne více,
bez legitimace.

 

Ta soudružka měla,
co strana by chtěla
a dle mého vkusu
rudý prapor z ubrusu.

 

Krásná se zdála
a z dáli se smála,
že neřekne více,
bez legitamace.

 

Tak cikorku jsem si s ní vypil
a v mužnosti si přisadil,
když nakrájel jí párek,
co volební byl dárek.

 

Krásná se zdála,
a z dáli se smála, 
že neřekne více,
bez legitimace.

 

Pak slovo dalo slovo,
já byl tvrdej jak Kosovo,
když táta, předseda partaje,
řekl, že mi jí nepřeje.

 

Krásná se zdála,
a z dáli se smála, 
že neřekne více, 
bez legitimace.

 

Na sňatku jsem trval,
její matku usmlouval.
Tak se našla cestička,
tchýně úderňačka.

 

Krásná se zdála,
a z dáli se smála,
že neřekne více,
bez legitimace.

 

Oddal nás Fidel
i soudruh Filip přišel,
teď normu plníme,
tam v Ostravě kopeme.

 

Krásná se zdála,
a z dáli se smála, 
že neřekne více,
bez legitimace.

 

Autor Django, 06.05.2017
Přečteno 272x
Tipy 1
Poslední tipující: Marcella
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... mozek třídy, věc třídy, síla třídy, sláva třídy, hle, strana ...
... kdo vidí v dějin toku... mluvíme tu o pokroku ...

06.05.2017 07:36:48 | Marcella

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí