Rudá říše

Rudá říše

Anotace: Pokus o něco nového, nejsem si jistý, předem díky za jakoukoliv reakci.

V říši za horami a za řadou moří

Svár bratrský už roky zuří

A i ty nejkrásnější zahrady

Strašná války vřava boří

 

Držela se královská zahrada

Ta krása, triumf, paráda

Jako šarlatový memoriál

Zkomírajícího národa

 

Držela se pryč od smrti

V říši, kde spor krásu škrtí

Poslední tvrz příčetnosti

Bratrovražedný spor zdrtí

 

Tam v rohu

kde raší z jara růže

Dnes

uzřel jsem z rána

mrtvého muže

 

A v moři rubínově rudé

Teď i trocha krve bude

Zemřel zahrada, zemře král

Zamřela krása říše chudé

Autor Efžen, 18.05.2017
Přečteno 324x
Tipy 6
Poslední tipující: jenommarie, Kapka, Poetik
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pro sváry a spory, krásy zanikají.
Líbí se mi. ^ST^ ;-)

16.02.2020 22:29:32 | jenommarie

Pokud ROD-ina nedrží pohromadě,zákonitě ROD zaniká.Krása a vše zemře....
Pěkná báseň.

16.02.2020 22:15:06 | Jaruška

Děkuji, naprostá pravda :)

16.02.2020 22:21:03 | Efžen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí