Gotický hřích

Gotický hřích

Anotace: alegorie na obraz Michala Šustra , nyní v Holandsku

Gotický hřích

Ve skleněných vitrážích
Starobylého kostela
Visí tu dívka
Obnažená celá
Nad krápníky z mramoru
Visí
Jakoby se chvěla
Chladem kostela
Stínem a kamenem
Oděná
Zranitelná celá
Její duše
Vznáší se středověkou
Klenbou
Zahalená jemnou
Skleněnou plentou
Motlitbou věřících
Obdařená zcela
Paže a nohy
Tělo ztuhlé
Ve vábivé poloze
Dívá se smutně
Skleněným okem pouze
Já stojím tu v úžasu
Chci aby ožila
To si přeji
V mysli křičím dlouze
Ona mě neslyší
Je to jen touhy mé pocit
Já bez nadějí pláču
Ona nemá se mnou
Skleněný soucit



2007

Autor Beďa, 18.05.2017
Přečteno 258x
Tipy 9
Poslední tipující: Iva Husárková, Malá mořská víla, jitka.svobodova, Alci, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí