Pustina

Pustina

Anotace: ...

...Vyšel jste na jeviště a tam...

Ona, on. On v ni. Ona v něm. Ona plná nemeho křiku. On palcive stenavosti. On v ni a ona v něm. Ústy oblé stíny koutků. Měsíc bez roucha. Namesicna technika na špičce řeky. Proudi. Ne déle v něm. Již déle v ni. Chutná cit. Proudi zpyt. Mimo sedla čepele. Nahé jiskření. Křehké zaupeni. Pejive obkrouzeni tmy. Námraza studu. Upenky k Bohu. Boží děvče. Sníh nad temenem. Temné slunce maloměsta. Tvůrci na hladině mlhy. Svit pudove sympozium noci. Pramenící obrazy. On o ni a ona o něm. Milosti jedné věcne hvězdy. Miluje ji. Krehceji než sen. Její snové tělo. Hlas východních hor. Zpevny to monolit oblohy. Zachraneni matkou maloměsta. Jemu chybí moře. Ji ne. Vlny jsou v dálce a noc je ještě mladá. Setká se. Na pobřeží úsvitu. Nad splihlymi sny o vykoupene vodě. O vánku spojujicim tytéž látky jednoho snu.


Prilehavost. Naléhavost.
Sebezamykajici kaňon myšlenek.
Dva vrhy nekonecen spojené v ladny proud.
Úskalí přítomnosti svrzene do básně.


Přímykajici obraznost. Zámek vědomí.
Kaliopea opery všech pohnutek.
Vysvětlení početí v kruhu přátel.
Lascivni množiny romských hesel.


Pohled z okna. Na zápěstí romské šamanky.
Číslo z koncentrátu. Růžovou chobotnici ve vlasech. O chvíli později. Divadlo je pryč.

A tři vteřiny pozděj. Intimní ne hmotnost kulisarny. Pudupavajici chodidlo. Otevření balíčku s filtry. Projíždějící nákladní auta. Stará samanka je zpátky.
Autor Happyyz, 22.05.2017
Přečteno 243x
Tipy 1
Poslední tipující: Jin&Jang
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí